Blaasontsteking begrijpen


Erachter komen hoe een blaasontsteking werkt kan best lastig zijn. Je begrip over blaasontsteking is de basis om toekomstige acties op te baseren. Informatie over blaasontstekingen is verspreid over het internet en overal lees je wat anders. Hier maken wij een eind aan. Binnen deze categorie geven we heldere uitleg over blaasontstekingen. Een blaasontsteking begrijpen is hierdoor een stuk makkelijker geworden!

Om je blaasontsteking begrip een impuls te geven, leggen we uit wat het is en wat de oorzaak is. Dit begrip stelt je in staat beter de symptomen te herkennen. Vervolgens onderzoeken we hoe er wordt vastgesteld of je een blaasonsteking hebt. Tenslotte geven we de 11 beste tips om een blaasontsteking te voorkomen.

Mis je informatie? Laat het ons weten door een mail te sturen naar: info@infoblaasontsteking.nl. We lezen alle mails én je krijgt gegarandeerd een mail terug!

 

Onderstaand een weergave van alle artikelen binnen deze categorie:


Blaasontsteking – Het effect van alcohol en meer

Op het internet lees je veel over voedingsstoffen die slecht zouden zijn bij een blaasontsteking. Voorbeelden hiervan zijn koffie en alcohol. Maar wat is hiervan waar? Gelukkig is er wetenschappelijk onderzoek over welke voedingsstoffen werken en welke schadelijk zijn bij een blaasontsteking. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat onzin is en wat… Lees verder »

Is een blaasontsteking besmettelijk?

Je hebt vast wel eens iemand gehoord die stelt dat een blaasontsteking besmettelijk is. Maar in hoeverre is dit waar en wat is de rol van seks in dit verhaal? Hieronder wordt een korte samenvatting gegeven. Daarnaast lees je verderop in het artikel 6 onmisbare tips om na seks een blaasontsteking te voorkomen. Een blaasontsteking is… Lees verder »

De 11 beste tips om blaasontsteking te voorkomen

Het gevaar van een blaasontsteking is er altijd. Het kan zijn dat je het een enkele keer hebt, maar een blaasontsteking kan ook een terugkerend probleem zijn. Je kan je machteloos voelen wanneer je voor de zoveelste keer een blaasontsteking hebt opgelopen. Gelukkig kun je genoeg doen om een blaasontsteking te voorkomen. Lees verder voor… Lees verder »

Blaasontsteking Zelftest: Waarom en hoe het werkt

Je kan een blaasontsteking test doen wanneer één of meerdere symptomen van blaasontsteking van toepassing zijn. Een zelftest is snel en eenvoudig. Lees wat de voordelen zijn, maar let ook op de beperkingen. Ontdek welke blaasontsteking zelftest je het beste kan gebruiken en welke je juist links moet laten liggen. Waarom een zelftest? Met een… Lees verder »

De 8 Belangrijkste Symptomen van Blaasontsteking

Blaasontstekingen zijn vaak eerder vervelend dan dat ze schadelijk zijn. Belangrijk is om een blaasontsteking tijdig te herkennen. Allereerst worden de algemene symptomen van een blaasontsteking geschetst. Naast deze algemene symptomen kunnen additionele klachten van toepassing zijn. Deze bijkomende klachten kunnen duiden op een minder onschuldig ziektebeeld, namelijk een nierbekkenontsteking of een prostaatontsteking (bij mannen).… Lees verder »

Blaasontsteking: de oorzaak en wat is het?

Wat is een blaasontsteking? Deze vraag is belangrijk om de oorzaak van blaasontsteking te begrijpen. Een blaasontsteking is een ontsteking van het slijmvlies van de blaas. Dit zorgt voor de symptomen. Voordat een blaasontsteking kan ontstaan moet er een ‘infectie’ zijn. Om wat voor ‘infecties’ gaat het precies bij een blaasontsteking? Een infectie is het… Lees verder »