Blaasontsteking behandeling

Er zijn mensen die keer op keer blaasontsteking krijgen. Niks lijkt te werken (ook antibiotica niet), maar toch hebben sommigen blaasontsteking onder de duim weten te krijgen. Deze mensen hebben vaak het volgende goed gedaan:

Ze hebben verschillende behandelingen tegen blaasontsteking geprobeerd. Wat werkt tegen een blaasontsteking kan helaas van persoon tot persoon verschillen. De enige manier om erachter te komen of iets werkt is door het te proberen.

Voor de behandeling van een blaasontsteking wordt door de huisarts vaak antibiotica voorgeschreven. Alhoewel dit vaak een effectieve behandelingsmethode is, heeft het een aantal duidelijke nadelen. Zo heeft antibiotica verschillende negatieve bijwerkingen en de resistentie van bacteriën voor antibiotica neemt toe. Antibiotica is daarom geen garantie voor succes. Ondanks het gebruik van antibiotica gebeurt het vaak genoeg dat een blaasontsteking aanhoudt.

Gelukkig zijn er genoeg andere methoden om blaasontsteking mee te voorkomen of te behandelen. Op internet lees je veel verschillende informatie over behandelingsmethoden voor een blaasontsteking. De kans dat je ergens tegenstrijdige informatie hebt gelezen is groot. Helaas worden vaak dingen beweerd die niet wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Infoblaasontsteking maakt hier verandering in. We hebben onderstaand de belangrijkste behandelingsmethoden op een rij gezet. Aan elke behandelingsmethode is een artikel gekoppeld waar alle details (inclusief wetenschappelijke onderbouwing) in zijn opgenomen:

  1. Antibiotica: de meest gebruikte behandeling tegen blaasontsteking. Effectief tegen een blaasontsteking is antibiotica zeker. Echter, helaas heeft antibiotica ook veel negatieve gevolgen. Lees precies waarom antibiotica écht je laatste keuze zou moeten zijn. Lees verder over antibiotica »
  2. Cranberries: een bekend middel tegen blaasonststeking. Op internet lees je er veel over. Volgens sommigen is het onzin en volgens anderen is het een wondermiddel. Zoals vaker gezegd wordt: de waarheid ligt in het midden. Dat is hier ook het geval. Er zijn een aantal onderzoeken die laten zien dat cranberries werken tegen blaasontsteking. Lees verder over cranberries »
  3. Vitamine C: hier zijn een handvol onderzoeken naar gedaan. Erg veel vitamine C nuttigen helpt niet. Het is echter wel belangrijk om voldoende vitamine C binnen te krijgen. Hoeveel precies? Lees verder over vitamine C »
  4. Probiotica: vanuit een theoretisch perspectief kan probiotica sterk aangeraden worden. Helaas zijn er maar weinig onderzoeken naar het effect van probiotica gedaan en de kwaliteit van deze onderzoeken laat te wensen over. Over de gehele breedte kan op basis van onderzoek niet gesteld worden dat probiotica werkt bij de behandeling van een blaasontsteking. Tóch kan de werking van probiotica niet worden uitgesloten. Lees verder over probiotica »
  5. D-mannose: dit is een relatief nieuwe behandelingsmethode. Er is een onderzoek dat aantoont dat het d-mannose effectief is in het behandelen van een blaasontsteking. Het aantal wetenschappelijke onderzoeken is gering, dus er mogen niet te harde conclusies getrokken worden. Echter, d-mannose is zeer veelbelovend en zeker de moeite waard om te proberen. Lees verder over d-mannose »

 

Onderstaand een weergave van alle artikelen binnen deze categorie:


De werking van D-mannose bij een blaasontsteking

Over middelen tegen blaasontsteking lees je van alles, maar bijna niks is wetenschappelijk onderbouwd. D-mannose behoort tot 1 van die middelen waar weinig over bekend is. Toch is er 1 belangrijk onderzoek gedaan naar de werking van D-mannose om een blaasontsteking te voorkomen. Lees verder om te ontdekken of D-mannose werkt bij het voorkomen van… Lees verder »

Probiotica als middel tegen blaasontsteking

Het gebruik van probiotica is relatief nieuw. Waar probiotica ooit begon in yoghurt drankjes, heb je nu complete probiotica behandelingen voor allerlei kwaaltjes. Maar hoe effectief is probiotica in het behandelen van een blaasontsteking? Na het lezen van dit artikel weet je genoeg om te beslissen of je probiotica wil gebruiken tegen een blaasontsteking. Wat… Lees verder »

Onderzoek: Cranberries tegen Blaasontsteking in 2018

Het is het meest bekende huismiddel tegen blaasontsteking: cranberry. Hier is veel onderzoek naar gedaan, maar iedereen beweert wat anders. Wat is de waarheid? Op basis van onderzoek leg ik uit hoe cranberry werkt tegen een blaasontsteking. Lees verder om te ontdekken hoe je cranberries het beste kan inzetten bij een blaasontsteking. Hoe cranberries werken… Lees verder »

Antibiotica bij blaasontsteking: Waarom wel óf niet?

Antibiotica worden bij een blaasontsteking voorgeschreven door de huisarts. Hoe goed werken antibiotica tegen een blaasontsteking en wat zijn de bijwerkingen? Lees waarom antibiotica niet je eerste keus zou moeten zijn. Ontdek verder 5 andere middelen die kunnen werken tegen een blaasontsteking. Wat is antibiotica? In 1928 ontdekte Alexander Fleming het antibioticum penicilline. Hiervoor ontving hij… Lees verder »