Over mij

door Teun

Hee! Ik ben Teun. Oorspronkelijk kom ik uit de buurt van Groningen en inmiddels woon ik alweer een paar jaar in Utrecht.

Wat is het verhaal achter deze website? Waarom heb ik deze website gemaakt?

Je verwacht waarschijnlijk dat ik zelf geteisterd ben door blaasontstekingen. Niets is echter minder waar, ik heb nog nooit een blaasontsteking gehad.

Maar waarom dan wel de website Infoblaasontsteking?

Eigenlijk door een combinatie van factoren. De aanleiding was dat een vriendin van me met enige regelmaat last had van blaasontstekingen en ze moeite had met het vinden van wetenschappelijk onderbouwde adviezen. Mijn interesse was gewekt en ik besloot zelf eens op het internet rond te neuzen. Inderdaad, er werden veel verschillende adviezen gegeven en het was onduidelijk wat wetenschappelijk onderbouwd is en wat, bot gezegd, gewoon onzin is. Dit verbaasde me, want ik weet dat een blaasontsteking een van de meest voorkomende ontstekingen is en dat er dus ontzettend veel onderzoek naar gedaan moest zijn.

Ik besloot om een aantal wetenschappelijke artikelen te zoeken en kort de resultaten door te nemen. Niet veel later kwam ik een artikel over D-mannose tegen. In dit onderzoek werd gesteld dat D-mannose werkt tegen een blaasontsteking. Ik belde die vriendin op en riep “je moet D-mannose kopen!!”. Voor haar bleek dit uiteindelijk te werken en nu heeft ze minder last van blaasontstekingen.

Het voordeel, ik was net verhuisd naar Utrecht en had weinig (lees: geen) vrienden in Utrecht. Genoeg tijd dus om ’s avonds wetenschappelijke artikelen over blaasontstekingen door te lezen. Misschien hadden anderen hun avonden anders gespendeerd, maarja, ik ben oprecht gewoon een beetje een nerd. Ik vond het leuk om artikelen over blaasontstekingen door te lezen. Langzaam begon het idee in mijn hoofd op te spelen om hierover een website te maken.

Hoe langer ik over dit idee nadacht hoe meer ik iets had van “waarom ook niet?”. Ik vind het leuk om wetenschappelijke artikelen te lezen, daarnaast is het leuk om mensen te helpen, en ik dacht misschien kan ik er nog iets aan verdienen ook. Dit laatste bleek echter tegen te vallen, omgerekend heb ik waarschijnlijk zo’n 1 cent per besteed uur verdiend. Maargoed, wat maakt het uit. Uiteindelijk ben ik met de website begonnen en staat die online.

En dat is eigenlijk het hele verhaal! Ik heb geprobeerd alle onderzoeken die ik heb gelezen zo begrijpelijk mogelijk te vertalen naar praktische adviezen. Door alle termen die gebruikt worden in wetenschappelijke artikelen is dit lastiger dan je wellicht zou denken. In ieder geval hoop ik dat je gebruik kan maken van de informatie op Infoblaasontsteking en hier echt wat aan hebt!

Heb je nog vragen, opmerkingen of kom je graag in contact? Ik hoor het graag, stuur een mail!

Heb je echt iets gehad aan deze website? Dat vind ik super leuk om te horen. Laat het me weten via onderstaand formulier!