Blaasontsteking begrijpen


Erachter komen hoe een blaasontsteking werkt kan best lastig zijn. Je begrip over blaasontsteking is de basis om toekomstige acties op te baseren. Informatie over blaasontstekingen is verspreid over het internet en overal lees je wat anders. Hier maken wij een eind aan. Binnen deze categorie geven we heldere uitleg over blaasontstekingen. Een blaasontsteking begrijpen is hierdoor een stuk makkelijker geworden!

Om je blaasontsteking begrip een impuls te geven, leggen we uit wat het is en wat de oorzaak is. Dit begrip stelt je in staat beter de symptomen te herkennen. Vervolgens onderzoeken we hoe er wordt vastgesteld of je een blaasonsteking hebt. Tenslotte geven we de 11 beste tips om een blaasontsteking te voorkomen.

Mis je informatie? Laat het ons weten door een mail te sturen naar: info@infoblaasontsteking.nl. We lezen alle mails én je krijgt gegarandeerd een mail terug!

 

Onderstaand een weergave van alle artikelen binnen deze categorie:


Hoe Lang duurt een Blaasontsteking?

Lees onderstaand hoe lang een blaasontsteking duurt. Vergeet niet de bruikbare tips om een blaasontsteking te voorkomen toe te passen (lees verder). Inhoudsopgave Hoe lang duurt een blaasontsteking bij antibiotica? Hoe lang duurt een blaasontsteking als je wacht? Oorzaak en voorkomen Natuurlijke middelen tegen blaasontsteking Hoe lang duurt het aantonen van een blaasontsteking? Hoe lang… Lees verder »

Terugkerende blaasontsteking? 2 redenen waarom

Na een eerste blaasontsteking krijgt maar liefst 30-44% van de vrouwen een terugkerende blaasontsteking. Elke keer als je een blaasontsteking krijgt, wordt de kans groter dat je nog een blaasontsteking krijgt. Lees in dit artikel (1) wat een terugkerende blaasontsteking precies is, (2) de 2 redenen waarom een blaasontsteking terugkeert en (3) wat je tegen… Lees verder »

Blaasontsteking bij Zwangerschap: Symptomen & Voorkomen

Bij een blaasontsteking is de wand van de blaas ontstoken voor bacteriën. Zwangere vrouwen hebben een groter risico op een blaasontsteking. Lees in dit artikel waarom vrouwen een groter risico hebben op een blaasontsteking, wat de symptomen zijn en hoe je een blaasontsteking in het vervolg voorkomt. Inhoudsopgave Waarom zijn blaasontstekingen gebruikelijk tijdens de zwangerschap?… Lees verder »

Blaasontsteking – Het effect van alcohol en meer

Op het internet lees je veel over voedingsstoffen die slecht zouden zijn bij een blaasontsteking. Voorbeelden hiervan zijn koffie en alcohol. Maar wat is hiervan waar? Gelukkig is er wetenschappelijk onderzoek over welke voedingsstoffen werken en welke schadelijk zijn bij een blaasontsteking. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat onzin is en wat… Lees verder »

Blaasontsteking Mannen: Symptomen & Behandeling

Waar 50-60% van de vrouwen in hun leven minstens één keer blaasontsteking krijgen, is dit percentage bij mannen een stuk lager. De reden hiervoor is een langere plasbuis bij de man. Desondanks kunnen ook mannen te maken krijgen met een blaasontsteking. Je vraagt je waarschijnlijk af wat kenmerkend is voor een blaasontsteking bij een man… Lees verder »

Blaasontsteking besmettelijk? Nee. 3 redenen waarom

Je hebt vast wel eens iemand gehoord die stelt dat een blaasontsteking besmettelijk is. In hoeverre is dit waar? Kan een blaasontsteking door seks ontstaan? Is een blaasontsteking besmettelijk? Een blaasontsteking is niet besmettelijk. Deze kun je niet overdragen. Echter, de bacteriën die een blaasontsteking veroorzaken kunnen door seks meer kans krijgen zich te vermeerderen.… Lees verder »

Blaasontsteking Voorkomen (Stappenplan en Tips)

Een blaasontsteking kan een terugkerend probleem zijn. Je kan je machteloos voelen wanneer je voor de zoveelste keer een blaasontsteking hebt. Dit is zonde, want je kan genoeg doen om een blaasontsteking te voorkomen. Lees door voor een uniek 3-stappenplan. Begin bij de basis en vul dit eventueel aan met andere middelen. Inhoudsopgave Stap 1… Lees verder »

Symptomen Blaasontsteking (volledige lijst)

Blaasontstekingen zijn vaak eerder vervelend dan dat ze schadelijk zijn. Belangrijk is om een blaasontsteking tijdig te herkennen. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat de symptomen van een blaasontsteking zijn. Wat zijn de symptomen van een blaasontsteking? Naast algemene symptomen van een blaasontsteking (zie lijst volgende paragraaf) kunnen additionele klachten van… Lees verder »

Wat zijn de Oorzaken van een Blaasontsteking?

Leer een blaasontsteking begrijpen. Ontdek wat je tegen deze vervelende ontsteking kan doen. Na het lezen van dit artikel begrijp je precies wat een blaasontsteking is en hoe een blaasontsteking ontstaat. Wat is de oorzaak van een blaasontsteking? Een blaasontsteking wordt meestal veroorzaakt door de bacterie E. coli. Deze bacteriën komen doorgaans van buitenaf via… Lees verder »