Blaasontsteking begrijpen


Erachter komen hoe een blaasontsteking werkt kan best lastig zijn. Je begrip over blaasontsteking is de basis om toekomstige acties op te baseren. Informatie over blaasontstekingen is verspreid over het internet en overal lees je wat anders. Hier maken wij een eind aan. Binnen deze categorie geven we heldere uitleg over blaasontstekingen. Een blaasontsteking begrijpen is hierdoor een stuk makkelijker geworden!

Om je blaasontsteking begrip een impuls te geven, leggen we uit wat het is en wat de oorzaak is. Dit begrip stelt je in staat beter de symptomen te herkennen. Vervolgens onderzoeken we hoe er wordt vastgesteld of je een blaasonsteking hebt. Tenslotte geven we de 11 beste tips om een blaasontsteking te voorkomen.

Mis je informatie? Laat het ons weten door een mail te sturen naar: info@infoblaasontsteking.nl. We lezen alle mails én je krijgt gegarandeerd een mail terug!

 

Onderstaand een weergave van alle artikelen binnen deze categorie:


Blaasontsteking – Het effect van alcohol en meer

Op het internet lees je veel over voedingsstoffen die slecht zouden zijn bij een blaasontsteking. Voorbeelden hiervan zijn koffie en alcohol. Maar wat is hiervan waar? Gelukkig is er wetenschappelijk onderzoek over welke voedingsstoffen werken en welke schadelijk zijn bij een blaasontsteking. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat onzin is en wat… Lees verder »

Blaasontsteking vanzelf over: kan dat?

Het is een optie om te wachten met de behandeling van een blaasontsteking. Maar werkt dit wel? En, hoe vaak werkt dit? Na het lezen van dit artikel weet je precies of wachten zinvol is, hoe lang te wachten en hoe je met wachten je kans op succes vergroot. In dit artikel: Kan een blaasontsteking… Lees verder »

Blaasontsteking besmettelijk: Het effect van seks

Je hebt vast wel eens iemand gehoord die stelt dat een blaasontsteking besmettelijk is. Maar in hoeverre is dit waar en kan een blaasontsteking door seks ontstaan? Hieronder wordt een korte samenvatting gegeven. Daarnaast lees je verderop in het artikel 6 onmisbare tips om een blaasontsteking na seks te voorkomen. Is een blaasontsteking besmettelijk? Een blaasontsteking… Lees verder »

Blaasontsteking Voorkomen: 11 bruikbare tips

Een blaasontsteking kan een terugkerend probleem zijn. Je kan je machteloos voelen wanneer je voor de zoveelste keer een blaasontsteking hebt. Dit is zonde, want je kan genoeg doen om een blaasontsteking te voorkomen. Lees door voor 8 unieke tips die je vandaag nog kan toepassen en 3 middelen die je net dat extra beetje… Lees verder »

Blaasontsteking zelftest: Vergelijking in 2019

Bij één of meerdere symptomen kan je een blaasontsteking zelftest doen. Het is geen geheim dat deze snel en eenvoudig zijn. Hoe zit het echter met de betrouwbaarheid? En wat is de beste blaasontsteking test? Uit onderzoekt blijkt dat een blaasontsteking zelftest doorgaans net zo betrouwbaar is als de test die een een huisarts gebruikt.… Lees verder »

Symptomen blaasontsteking: herken ze op tijd!

Blaasontstekingen zijn vaak eerder vervelend dan dat ze schadelijk zijn. Belangrijk is om een blaasontsteking tijdig te herkennen. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat de symptomen van een blaasontsteking zijn. Samenvatting Naast algemene symptomen (zie lijst volgende paragraaf) kunnen additionele klachten van toepassing zijn. Deze bijkomende klachten kunnen duiden op een… Lees verder »

7 Oorzaken Blaasontsteking: Wat kan je doen?

Leer een blaasontsteking begrijpen en ontdek wat je tegen deze vervelende ontsteking kan doen. Na het lezen van dit artikel begrijp je precies wat een blaasontsteking is en hoe een blaasontsteking ontstaat. Wat is de oorzaak van een blaasontsteking? Een blaasontsteking wordt meestal veroorzaakt door de bacterie E. coli. Deze bacteriën komen doorgaans van buitenaf… Lees verder »